Zapojili jsme se do projektu Pěšky do školy

Tradiční podzimní výzvy Pěšky do školy se letos zúčastnila i naše škola. Na 20. září jsme připravili tzv. pěší den, jehož cílem bylo snížit počet automobilů, které se tu každý den ráno pohybují, a tím dělají prostor před školou pro děti méně přátelským až nebezpečným.

Situace před Pětadvacítkou dlouhodobě není dobrá. Místní komunikace v okolí nestačí rannímu náporu automobilové dopravy. Vedení městského obvodu to vidí, a tak přes prázdniny před školou vzniklo osm nových parkovacích míst. Ta samozřejmě pomohla, ovšem komplexním řešením pro naši školu, kam chodí více než devět set žáků, nejsou.

I proto jsme se zapojili do akce Pěšky do školy. Děti a zejména rodiče byli od začátku září informováni a požádáni, aby své plechové miláčky nechali 20. září doma a ke škole se dostali pěšky, na kole, na koloběžce nebo hromadnou dopravou. Pokud už musí přijet autem, byla jim doporučena parkoviště dále od školy, odkud mohou ke škole bezpečně dojít. A výsledek se dostavil. Auta sice v úterý před osmou u školy stála zase, ovšem zdaleka ne v takovém množství jako v jiné dny. Děti si bezpečnější prostor před školou pochvalovaly a snad si všimli i rodiče-řidiči, kteří se do akce nezapojili.

Bezpečnější prostor před školou není jediným přínosem, který kampaň Pěšky do školy sleduje. Chůzí do školy se snaží alespoň částečně bojovat s pohybovým deficitem, kterým dnešní děti trpí. Cestou pěšky zároveň děti prožijí spoustu zážitků a snáze získají vztah k místu, kde žijí.

vytisknout stránku
Oficiální informační server města Plzně

eAmadeo

RSS

25. základní škola
Chválenická 17, 326 00 Plzeň
Telefon: 378 028 470, Fax: 378 028 486,
E-mail: skola@zs25.plzen-edu.cz

© 2024 25. ZŠ Chválenická
Prohlášení o přístupnosti
Design by SITMP